Uppdaterar till "riktiga" chatGPT

02 mars 2023

OpenAI har släppt ett API för "riktiga" chatGPT som jag nu testar på startsidan av nyhetsfilter.se. Tidigare så använde jag API:et för Davinci-003 och nu är det API:et GPT-3.5-turbo, som alltså påstås vara det som de presenterat som "chatGPT" på OpenAIs webbsida tidigare. Anropen för GPT-3.5-turbo är lite annorlunda jämfört med de till Davinci-003, men inte mycket. Sättet som man beskriver vad man vill prata om, eller ha svar på, skiljer sig och den svarar inte lika bra med den tidigare prompten. Prompten jag använder behöver nog justeras lite. GPT-3-5-turbo verkar ha problem med att förstå att jag bara vill ha tre punkter i min punktlista och svarar ibland med fyra punkter, och länkningen till Wikipedia kommer ofta inte med. Men det bör gå att prova fram en bättre formulering på beskrivningen av vad jag vill ha.

Det nya API:et också billigare att använda. Jag har dock inte använt upp anrop för de $18 som de "bjuder på" under de första tre månaderna av användning så priset spelar inte så stor roll just nu. Vi få se om jag har råd att fortsätta använda detta när mina $18 är slut...


Denna bloggpost har skrivits av Clas, 02 mars 2023. Permalänk.


Nyhetsfilter utvecklingsblog

Det här är utvecklingsbloggen för nyhetsfilter.se. Här skriver jag om lite allt möjligt, men det mesta har en eller annan koppling till utveckling av sajten nyhetsfilter.se.

Aktuella bloggposter

Kontakt

Tyvärr går det inte att kommentera direkt på bloggen, men det går bra att maila på clas@nic-sys.se eller skicka meddelande till @nicclas på Twitter.

RSS-feed för bloggen